# Under Part 4, Rule 4.7 B: Interpretation No. 11 (USHA Four-Wall Rules, 20 June 1990, historical)

> **Historical rulebook: not the current rules.** The current rules are here: https://handball.theperfectship.com/rules/four-wall/

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: https://www.ushandball.org/

The referee must remember that if the ball is judged to be un-retrievable, a hinder should not be called no matter what kind of interference takes place. However, if the referee is in doubt, the benefit of that doubt should go to the player attempting to retrieve the ball and the hinder should be called.

## Mentioned here

- [Player](https://handball.theperfectship.com/player.md)
- [Referee](https://handball.theperfectship.com/match-referee.md)
- [Hinder](https://handball.theperfectship.com/hinder.md)
- [Ball](https://handball.theperfectship.com/ball.md)

## Relationships

- Player relates to Referee: mentioned together in 30 sub-rules.
- Player relates to Hinder: mentioned together in 18 sub-rules.
- Player relates to Ball: mentioned together in 30 sub-rules.
- Referee relates to Hinder: mentioned together in 11 sub-rules.
- Referee relates to Ball: mentioned together in 19 sub-rules.
- Hinder relates to Ball: mentioned together in 18 sub-rules.

Rulebook: [USHA Four-Wall Rules, 20 June 1990](https://handball.theperfectship.com/rulebooks/usha-fourwall-1990-06-20.md)

Source: The Official United States Handball Association Handball Rules With Interpretations and One-Wall and Three-Wall Addendum Revised 1991 (Wayback capture 19980519203944 of cohandball.com). USHA rules text, used with the USHA's written permission (letter not yet filed).