# Under Part 4, Rule 4.8 D: Interpretation No. 15 (USHA Four-Wall Rules, 20 June 1990, historical)

> **Historical rulebook: not the current rules.** The current rules are here: https://handball.theperfectship.com/rules/four-wall/

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: https://www.ushandball.org/

This avoidable hinder may occur when a player pushes a player, no matter how slightly, who is about to hit the ball, or when a player forcefully pushes a player in his attempt to get into position for his shot. An accidental push of a slight nature by an offensive player should not be called avoidable.

## Mentioned here

- [Player](https://handball.theperfectship.com/player.md)
- [Hinder](https://handball.theperfectship.com/hinder.md)
- [Avoidable hinder](https://handball.theperfectship.com/avoidable-hinder.md)
- [Ball](https://handball.theperfectship.com/ball.md)

## Relationships

- Player relates to Hinder: mentioned together in 18 sub-rules.
- Player relates to Avoidable hinder: mentioned together in 8 sub-rules.
- Player relates to Ball: mentioned together in 30 sub-rules.
- Hinder relates to Avoidable hinder: mentioned together in 9 sub-rules.
- Hinder relates to Ball: mentioned together in 18 sub-rules.
- Avoidable hinder relates to Ball: mentioned together in 7 sub-rules.

Rulebook: [USHA Four-Wall Rules, 20 June 1990](https://handball.theperfectship.com/rulebooks/usha-fourwall-1990-06-20.md)

Source: The Official United States Handball Association Handball Rules With Interpretations and One-Wall and Three-Wall Addendum Revised 1991 (Wayback capture 19980519203944 of cohandball.com). USHA rules text, used with the USHA's written permission (letter not yet filed).