# Under Part 2, Rule 2.3 C: Interpretation No. 2 (USHA Four-Wall Rules, 31 January 1999, historical)

> **Historical rulebook: not the current rules.** The current rules are here: https://handball.theperfectship.com/rules/four-wall/

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: https://www.ushandball.org/

A player should be allowed to protect a bone bruise on his hand. If some kind of thin bandaging material is not sufficient, he should be allowed to use a coin or some other type of hard material, so long as the referee does not believe it gives him an unfair advantage, in which case the material would be disallowed. Any such protection must be worn under the glove and must be approved by the referee before play begins.

## Mentioned here

- [Player](https://handball.theperfectship.com/player.md)
- [Referee](https://handball.theperfectship.com/match-referee.md)
- [Gloves](https://handball.theperfectship.com/gloves.md)
- [Coin](https://handball.theperfectship.com/coin.md)

## Relationships

- Player relates to Referee: mentioned together in 32 sub-rules.
- Player relates to Gloves: mentioned together in 6 sub-rules.
- Player relates to Coin: mentioned together in 2 sub-rules.
- Referee relates to Gloves: mentioned together in 6 sub-rules.

Rulebook: [USHA Four-Wall Rules, 31 January 1999](https://handball.theperfectship.com/rulebooks/usha-fourwall-1999-01-31.md)

Source: The Official USHA Handball Rules, 1999 (Wayback capture 20000914195049 of cohandball.com). USHA rules text, used with the USHA's written permission (letter not yet filed).