# Under Part 4, Rule 4.6 J: Interpretation No. 8 (USHA Four-Wall Rules, 31 January 1999, historical)

> **Historical rulebook: not the current rules.** The current rules are here: https://handball.theperfectship.com/rules/four-wall/

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: https://www.ushandball.org/

The ball does not have to be completely broken to have the point replayed. A ball that is starting to crack will often have an erratic bounce. The referee should call for a replay only if he determines that a ball has cracked sufficiently to cause an erratic bounce. If a player suspects a ball has cracked, he should immediately toss it to the referee for inspection. The player should not push or squeeze the ball. This is the referee's responsibility and he will make the replay call if necessary.

## Mentioned here

- [Player](https://handball.theperfectship.com/player.md)
- [Referee](https://handball.theperfectship.com/match-referee.md)
- [Replay](https://handball.theperfectship.com/replay.md)
- [Ball](https://handball.theperfectship.com/ball.md)
- [Point](https://handball.theperfectship.com/point.md)

## Relationships

- Player relates to Referee: mentioned together in 32 sub-rules.
- Player relates to Ball: mentioned together in 30 sub-rules.
- Player relates to Point: mentioned together in 13 sub-rules.
- Referee relates to Ball: mentioned together in 21 sub-rules.
- Referee relates to Point: mentioned together in 10 sub-rules.
- Ball relates to Point: mentioned together in 11 sub-rules.
- No link to the other terms shown: Replay.
- 4 weaker links (terms mentioned together in few sub-rules) are not drawn.

Rulebook: [USHA Four-Wall Rules, 31 January 1999](https://handball.theperfectship.com/rulebooks/usha-fourwall-1999-01-31.md)

Source: The Official USHA Handball Rules, 1999 (Wayback capture 20000914195049 of cohandball.com). USHA rules text, used with the USHA's written permission (letter not yet filed).