# Under Part 4, Rule 4.9A(6): Interpretation No. 20 (USHA One-Wall Rules, 14 October 1994, historical)

> **Historical rulebook: not the current rules.** The current rules are here: https://handball.theperfectship.com/rules/one-wall/

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: https://www.ushandball.org/

If the opponent is hit or narrowly missed by the ball, a technical should be called. On the other hand, if it is the first offense, and the opponent was in no danger of being hit, a technical warning should be issued.

## Mentioned here

- [Opponent](https://handball.theperfectship.com/opponent.md)
- [Technical](https://handball.theperfectship.com/technical.md)
- [Warning](https://handball.theperfectship.com/warning.md)
- [Ball](https://handball.theperfectship.com/ball.md)

## Relationships

- Opponent relates to Technical: mentioned together in 2 sub-rules.
- Opponent relates to Ball: mentioned together in 19 sub-rules.
- Technical relates to Warning: mentioned together in 2 sub-rules.
- Technical relates to Ball: mentioned together in 2 sub-rules.
- Warning relates to Ball: mentioned together in 2 sub-rules.

Rulebook: [USHA One-Wall Rules, 14 October 1994](https://handball.theperfectship.com/rulebooks/usha-onewall-1994-10-14.md)

Source: The New and Official United States Handball Association One-Wall Rules With Interpretations 1995 (Wayback capture 19970131180607 of ushandball.org). USHA rules text, used with the USHA's written permission (letter not yet filed).