Ref questions

True / False

Page 4 of 5. 481 questions in this topic.

Study material drawn from the USHA rulebooks and referee guide — verify against the current official rulebook before certification.

  1. Question 301. With the server at 0 and the receiver at 17, the correct call is "17 serving 0". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "0 serving 17".

  2. Question 302. With the server at 1 and the receiver at 0, the correct call is "1 serving 0". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  3. Question 303. With the server at 1 and the receiver at 0, the correct call is "0 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 0".

  4. Question 304. With the server at 1 and the receiver at 3, the correct call is "1 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  5. Question 305. With the server at 1 and the receiver at 3, the correct call is "3 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 3".

  6. Question 306. With the server at 1 and the receiver at 6, the correct call is "1 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  7. Question 307. With the server at 1 and the receiver at 6, the correct call is "6 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 6".

  8. Question 308. With the server at 1 and the receiver at 9, the correct call is "1 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  9. Question 309. With the server at 1 and the receiver at 9, the correct call is "9 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 9".

  10. Question 310. With the server at 1 and the receiver at 12, the correct call is "1 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  11. Question 311. With the server at 1 and the receiver at 12, the correct call is "12 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 12".

  12. Question 312. With the server at 1 and the receiver at 15, the correct call is "1 serving 15". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  13. Question 313. With the server at 1 and the receiver at 15, the correct call is "15 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 15".

  14. Question 314. With the server at 1 and the receiver at 18, the correct call is "1 serving 18". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  15. Question 315. With the server at 1 and the receiver at 18, the correct call is "18 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "1 serving 18".

  16. Question 316. With the server at 2 and the receiver at 1, the correct call is "2 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  17. Question 317. With the server at 2 and the receiver at 1, the correct call is "1 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 1".

  18. Question 318. With the server at 2 and the receiver at 4, the correct call is "2 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  19. Question 319. With the server at 2 and the receiver at 4, the correct call is "4 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 4".

  20. Question 320. With the server at 2 and the receiver at 7, the correct call is "2 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  21. Question 321. With the server at 2 and the receiver at 7, the correct call is "7 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 7".

  22. Question 322. With the server at 2 and the receiver at 10, the correct call is "2 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  23. Question 323. With the server at 2 and the receiver at 10, the correct call is "10 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 10".

  24. Question 324. With the server at 2 and the receiver at 13, the correct call is "2 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  25. Question 325. With the server at 2 and the receiver at 13, the correct call is "13 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 13".

  26. Question 326. With the server at 2 and the receiver at 16, the correct call is "2 serving 16". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  27. Question 327. With the server at 2 and the receiver at 16, the correct call is "16 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 16".

  28. Question 328. With the server at 2 and the receiver at 19, the correct call is "2 serving 19". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  29. Question 329. With the server at 2 and the receiver at 19, the correct call is "19 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "2 serving 19".

  30. Question 330. With the server at 3 and the receiver at 2, the correct call is "3 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  31. Question 331. With the server at 3 and the receiver at 2, the correct call is "2 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 2".

  32. Question 332. With the server at 3 and the receiver at 5, the correct call is "3 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  33. Question 333. With the server at 3 and the receiver at 5, the correct call is "5 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 5".

  34. Question 334. With the server at 3 and the receiver at 8, the correct call is "3 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  35. Question 335. With the server at 3 and the receiver at 8, the correct call is "8 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 8".

  36. Question 336. With the server at 3 and the receiver at 11, the correct call is "3 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  37. Question 337. With the server at 3 and the receiver at 11, the correct call is "11 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 11".

  38. Question 338. With the server at 3 and the receiver at 14, the correct call is "3 serving 14". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  39. Question 339. With the server at 3 and the receiver at 14, the correct call is "14 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 14".

  40. Question 340. With the server at 3 and the receiver at 17, the correct call is "3 serving 17". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  41. Question 341. With the server at 3 and the receiver at 17, the correct call is "17 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 17".

  42. Question 342. With the server at 3 and the receiver at 20, the correct call is "3 serving 20". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  43. Question 343. With the server at 3 and the receiver at 20, the correct call is "20 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "3 serving 20".

  44. Question 344. With the server at 4 and the receiver at 3, the correct call is "4 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  45. Question 345. With the server at 4 and the receiver at 3, the correct call is "3 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 3".

  46. Question 346. With the server at 4 and the receiver at 6, the correct call is "4 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  47. Question 347. With the server at 4 and the receiver at 6, the correct call is "6 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 6".

  48. Question 348. With the server at 4 and the receiver at 9, the correct call is "4 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  49. Question 349. With the server at 4 and the receiver at 9, the correct call is "9 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 9".

  50. Question 350. With the server at 4 and the receiver at 12, the correct call is "4 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  51. Question 351. With the server at 4 and the receiver at 12, the correct call is "12 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 12".

  52. Question 352. With the server at 4 and the receiver at 15, the correct call is "4 serving 15". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  53. Question 353. With the server at 4 and the receiver at 15, the correct call is "15 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 15".

  54. Question 354. With the server at 4 and the receiver at 18, the correct call is "4 serving 18". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  55. Question 355. With the server at 4 and the receiver at 18, the correct call is "18 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 18".

  56. Question 356. With the server at 4 and the receiver at 0, the correct call is "4 serving 0". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  57. Question 357. With the server at 4 and the receiver at 0, the correct call is "0 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "4 serving 0".

  58. Question 358. With the server at 5 and the receiver at 4, the correct call is "5 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  59. Question 359. With the server at 5 and the receiver at 4, the correct call is "4 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 4".

  60. Question 360. With the server at 5 and the receiver at 7, the correct call is "5 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  61. Question 361. With the server at 5 and the receiver at 7, the correct call is "7 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 7".

  62. Question 362. With the server at 5 and the receiver at 10, the correct call is "5 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  63. Question 363. With the server at 5 and the receiver at 10, the correct call is "10 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 10".

  64. Question 364. With the server at 5 and the receiver at 13, the correct call is "5 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  65. Question 365. With the server at 5 and the receiver at 13, the correct call is "13 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 13".

  66. Question 366. With the server at 5 and the receiver at 16, the correct call is "5 serving 16". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  67. Question 367. With the server at 5 and the receiver at 16, the correct call is "16 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 16".

  68. Question 368. With the server at 5 and the receiver at 19, the correct call is "5 serving 19". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  69. Question 369. With the server at 5 and the receiver at 19, the correct call is "19 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 19".

  70. Question 370. With the server at 5 and the receiver at 1, the correct call is "5 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  71. Question 371. With the server at 5 and the receiver at 1, the correct call is "1 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "5 serving 1".

  72. Question 372. With the server at 6 and the receiver at 5, the correct call is "6 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  73. Question 373. With the server at 6 and the receiver at 5, the correct call is "5 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 5".

  74. Question 374. With the server at 6 and the receiver at 8, the correct call is "6 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  75. Question 375. With the server at 6 and the receiver at 8, the correct call is "8 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 8".

  76. Question 376. With the server at 6 and the receiver at 11, the correct call is "6 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  77. Question 377. With the server at 6 and the receiver at 11, the correct call is "11 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 11".

  78. Question 378. With the server at 6 and the receiver at 14, the correct call is "6 serving 14". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  79. Question 379. With the server at 6 and the receiver at 14, the correct call is "14 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 14".

  80. Question 380. With the server at 6 and the receiver at 17, the correct call is "6 serving 17". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  81. Question 381. With the server at 6 and the receiver at 17, the correct call is "17 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 17".

  82. Question 382. With the server at 6 and the receiver at 20, the correct call is "6 serving 20". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  83. Question 383. With the server at 6 and the receiver at 20, the correct call is "20 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 20".

  84. Question 384. With the server at 6 and the receiver at 2, the correct call is "6 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  85. Question 385. With the server at 6 and the receiver at 2, the correct call is "2 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "6 serving 2".

  86. Question 386. With the server at 7 and the receiver at 6, the correct call is "7 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  87. Question 387. With the server at 7 and the receiver at 6, the correct call is "6 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 6".

  88. Question 388. With the server at 7 and the receiver at 9, the correct call is "7 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  89. Question 389. With the server at 7 and the receiver at 9, the correct call is "9 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 9".

  90. Question 390. With the server at 7 and the receiver at 12, the correct call is "7 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  91. Question 391. With the server at 7 and the receiver at 12, the correct call is "12 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 12".

  92. Question 392. With the server at 7 and the receiver at 15, the correct call is "7 serving 15". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  93. Question 393. With the server at 7 and the receiver at 15, the correct call is "15 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 15".

  94. Question 394. With the server at 7 and the receiver at 18, the correct call is "7 serving 18". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  95. Question 395. With the server at 7 and the receiver at 18, the correct call is "18 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 18".

  96. Question 396. With the server at 7 and the receiver at 0, the correct call is "7 serving 0". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  97. Question 397. With the server at 7 and the receiver at 0, the correct call is "0 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 0".

  98. Question 398. With the server at 7 and the receiver at 3, the correct call is "7 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  99. Question 399. With the server at 7 and the receiver at 3, the correct call is "3 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "7 serving 3".

  100. Question 400. With the server at 8 and the receiver at 7, the correct call is "8 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

All topics