Ref questions

True / False

Page 5 of 5. 481 questions in this topic.

Study material drawn from the USHA rulebooks and referee guide — verify against the current official rulebook before certification.

  1. Question 401. With the server at 8 and the receiver at 7, the correct call is "7 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 7".

  2. Question 402. With the server at 8 and the receiver at 10, the correct call is "8 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  3. Question 403. With the server at 8 and the receiver at 10, the correct call is "10 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 10".

  4. Question 404. With the server at 8 and the receiver at 13, the correct call is "8 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  5. Question 405. With the server at 8 and the receiver at 13, the correct call is "13 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 13".

  6. Question 406. With the server at 8 and the receiver at 16, the correct call is "8 serving 16". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  7. Question 407. With the server at 8 and the receiver at 16, the correct call is "16 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 16".

  8. Question 408. With the server at 8 and the receiver at 19, the correct call is "8 serving 19". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  9. Question 409. With the server at 8 and the receiver at 19, the correct call is "19 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 19".

  10. Question 410. With the server at 8 and the receiver at 1, the correct call is "8 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  11. Question 411. With the server at 8 and the receiver at 1, the correct call is "1 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 1".

  12. Question 412. With the server at 8 and the receiver at 4, the correct call is "8 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  13. Question 413. With the server at 8 and the receiver at 4, the correct call is "4 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "8 serving 4".

  14. Question 414. With the server at 9 and the receiver at 8, the correct call is "9 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  15. Question 415. With the server at 9 and the receiver at 8, the correct call is "8 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 8".

  16. Question 416. With the server at 9 and the receiver at 11, the correct call is "9 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  17. Question 417. With the server at 9 and the receiver at 11, the correct call is "11 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 11".

  18. Question 418. With the server at 9 and the receiver at 14, the correct call is "9 serving 14". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  19. Question 419. With the server at 9 and the receiver at 14, the correct call is "14 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 14".

  20. Question 420. With the server at 9 and the receiver at 17, the correct call is "9 serving 17". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  21. Question 421. With the server at 9 and the receiver at 17, the correct call is "17 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 17".

  22. Question 422. With the server at 9 and the receiver at 20, the correct call is "9 serving 20". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  23. Question 423. With the server at 9 and the receiver at 20, the correct call is "20 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 20".

  24. Question 424. With the server at 9 and the receiver at 2, the correct call is "9 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  25. Question 425. With the server at 9 and the receiver at 2, the correct call is "2 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 2".

  26. Question 426. With the server at 9 and the receiver at 5, the correct call is "9 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  27. Question 427. With the server at 9 and the receiver at 5, the correct call is "5 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "9 serving 5".

  28. Question 428. With the server at 10 and the receiver at 9, the correct call is "10 serving 9". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  29. Question 429. With the server at 10 and the receiver at 9, the correct call is "9 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 9".

  30. Question 430. With the server at 10 and the receiver at 12, the correct call is "10 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  31. Question 431. With the server at 10 and the receiver at 12, the correct call is "12 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 12".

  32. Question 432. With the server at 10 and the receiver at 15, the correct call is "10 serving 15". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  33. Question 433. With the server at 10 and the receiver at 15, the correct call is "15 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 15".

  34. Question 434. With the server at 10 and the receiver at 18, the correct call is "10 serving 18". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  35. Question 435. With the server at 10 and the receiver at 18, the correct call is "18 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 18".

  36. Question 436. With the server at 10 and the receiver at 0, the correct call is "10 serving 0". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  37. Question 437. With the server at 10 and the receiver at 0, the correct call is "0 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 0".

  38. Question 438. With the server at 10 and the receiver at 3, the correct call is "10 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  39. Question 439. With the server at 10 and the receiver at 3, the correct call is "3 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 3".

  40. Question 440. With the server at 10 and the receiver at 6, the correct call is "10 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  41. Question 441. With the server at 10 and the receiver at 6, the correct call is "6 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "10 serving 6".

  42. Question 442. With the server at 11 and the receiver at 10, the correct call is "11 serving 10". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  43. Question 443. With the server at 11 and the receiver at 10, the correct call is "10 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 10".

  44. Question 444. With the server at 11 and the receiver at 13, the correct call is "11 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  45. Question 445. With the server at 11 and the receiver at 13, the correct call is "13 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 13".

  46. Question 446. With the server at 11 and the receiver at 16, the correct call is "11 serving 16". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  47. Question 447. With the server at 11 and the receiver at 16, the correct call is "16 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 16".

  48. Question 448. With the server at 11 and the receiver at 19, the correct call is "11 serving 19". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  49. Question 449. With the server at 11 and the receiver at 19, the correct call is "19 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 19".

  50. Question 450. With the server at 11 and the receiver at 1, the correct call is "11 serving 1". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  51. Question 451. With the server at 11 and the receiver at 1, the correct call is "1 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 1".

  52. Question 452. With the server at 11 and the receiver at 4, the correct call is "11 serving 4". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  53. Question 453. With the server at 11 and the receiver at 4, the correct call is "4 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 4".

  54. Question 454. With the server at 11 and the receiver at 7, the correct call is "11 serving 7". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  55. Question 455. With the server at 11 and the receiver at 7, the correct call is "7 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "11 serving 7".

  56. Question 456. With the server at 12 and the receiver at 11, the correct call is "12 serving 11". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  57. Question 457. With the server at 12 and the receiver at 11, the correct call is "11 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 11".

  58. Question 458. With the server at 12 and the receiver at 14, the correct call is "12 serving 14". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  59. Question 459. With the server at 12 and the receiver at 14, the correct call is "14 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 14".

  60. Question 460. With the server at 12 and the receiver at 17, the correct call is "12 serving 17". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  61. Question 461. With the server at 12 and the receiver at 17, the correct call is "17 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 17".

  62. Question 462. With the server at 12 and the receiver at 20, the correct call is "12 serving 20". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  63. Question 463. With the server at 12 and the receiver at 20, the correct call is "20 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 20".

  64. Question 464. With the server at 12 and the receiver at 2, the correct call is "12 serving 2". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  65. Question 465. With the server at 12 and the receiver at 2, the correct call is "2 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 2".

  66. Question 466. With the server at 12 and the receiver at 5, the correct call is "12 serving 5". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  67. Question 467. With the server at 12 and the receiver at 5, the correct call is "5 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 5".

  68. Question 468. With the server at 12 and the receiver at 8, the correct call is "12 serving 8". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  69. Question 469. With the server at 12 and the receiver at 8, the correct call is "8 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "12 serving 8".

  70. Question 470. With the server at 13 and the receiver at 12, the correct call is "13 serving 12". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  71. Question 471. With the server at 13 and the receiver at 12, the correct call is "12 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "13 serving 12".

  72. Question 472. With the server at 13 and the receiver at 15, the correct call is "13 serving 15". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  73. Question 473. With the server at 13 and the receiver at 15, the correct call is "15 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "13 serving 15".

  74. Question 474. With the server at 13 and the receiver at 18, the correct call is "13 serving 18". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  75. Question 475. With the server at 13 and the receiver at 18, the correct call is "18 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "13 serving 18".

  76. Question 476. With the server at 13 and the receiver at 0, the correct call is "13 serving 0". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  77. Question 477. With the server at 13 and the receiver at 0, the correct call is "0 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "13 serving 0".

  78. Question 478. With the server at 13 and the receiver at 3, the correct call is "13 serving 3". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  79. Question 479. With the server at 13 and the receiver at 3, the correct call is "3 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "13 serving 3".

  80. Question 480. With the server at 13 and the receiver at 6, the correct call is "13 serving 6". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: True

    Server’s score first.

  81. Question 481. With the server at 13 and the receiver at 6, the correct call is "6 serving 13". (both)

    • A True
    • B False
    Answer

    Answer: False

    Wrong — it is "13 serving 6".

All topics