USHA Four-Wall Rules · American four-wall
Under Part 2, Rule 2.5 B: Interpretation No. 3
HistoricalUSHA Four-Wall Rules, 31 January 1999 (historical)
USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org
If the referee is doing a proper job, there should never be a technical called for failure to wear eye protection properly. If the referee sees that a player is about to serve and is not wearing eye protection, the referee should immediately stop the game and inform the player who is about to create the violation. The referee should not let a player play without eye protection in place. If the player refuses to abide by this rule, the match shall be forfeited. Sometimes, however, the referee may not notice the eye protection infraction until after a rally has begun. If this occurs, the referee should stop play immediately and call a technical against the player in violation. The referee should also inform the player that a second violation will result in the match being defaulted.
Mentioned here
How these ideas connect in this rule
- Actor
- Action
- Thing
- Concept
- related term
- mentioned together in sub-rules (×number)
- Player relates to Referee: mentioned together in 32 sub-rules.
- Player relates to Serve: mentioned together in 12 sub-rules.
- Player relates to Rally: mentioned together in 9 sub-rules.
- Player relates to Game, match, tiebreaker: mentioned together in 9 sub-rules.
- Referee relates to Serve: mentioned together in 13 sub-rules.
- Referee relates to Rally: mentioned together in 10 sub-rules.
- Referee relates to Game, match, tiebreaker: mentioned together in 8 sub-rules.
- Serve relates to Rally: mentioned together in 8 sub-rules.
- Serve relates to Game, match, tiebreaker: mentioned together in 8 sub-rules.
No link to the other terms shown: Forfeit / default, Technical, Eye protection. 14 weaker links (terms mentioned together in few sub-rules) are not drawn.