Rule

USHA One-Wall Rules · American one-wall, small ball

Under Part 4, Rule 4.7A.(1): Interpretation No. 10

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org

Historical rulebook: not the current rules. The current rules are here (USHA One-Wall Rulebook, as of 26 January 2025).

Balls that skid on a wet floor will always be called hinders, assuming that the player was in position to make a return had the ball bounced truly.

Mentioned here

How these ideas connect in this rule

together ×22together ×32together ×8together ×23together ×5together ×11Player actorHinder actionBall thingFloor thing