Rule

USHA One-Wall Rules · American one-wall, small ball

Under Part 4, Rule 4.9A(6): Interpretation No. 20

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org

Historical rulebook: not the current rules. The current rules are here (USHA One-Wall Rulebook, as of 26 January 2025).

If the opponent is hit or narrowly missed by the ball, a technical should be called. On the other hand, if it is the first offense, and the opponent was in no danger of being hit, a technical warning should be issued.

Mentioned here

How these ideas connect in this rule

together ×2together ×19together ×2together ×2together ×2Opponent actorTechnical actionWarning actionBall thing