USHA One-Wall Rules · American one-wall, small ball
Rule 1.1 Types of Games
HistoricalUSHA One-Wall Rules, 8 April 2002 (historical)
USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org
One-wall handball may be played by two, three or four players. When played by two, it is called singles; when played by three, cutthroat (See Interpretation No. 1); and when played by four, doubles.
Mentioned here
How this rule changed
See the wording of this rule in every rulebook, with the changes marked.
How these ideas connect in this rule
- Actor
- Concept
- Game
- related term
- mentioned together in sub-rules (×number)
- Player relates to Singles: mentioned together in 5 sub-rules.
- Player relates to Doubles: mentioned together in 10 sub-rules.
- Player relates to One-wall (GAA: Wallball): mentioned together in 2 sub-rules.
- Singles relates to Doubles: mentioned together in 7 sub-rules.
No link to the other terms shown: Cutthroat.