Rule

USHA Four-Wall Rules · American four-wall

Under Part 4, Rule 4.3 C (3): Interpretation No. 6

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org

Historical rulebook: not the current rules. The current rules are here (USHA Four-Wall Rulebook, as of 26 January 2025).

Even though the foot fault occurs before the out serve, the out serve penalty takes precedence and shall be enforced. Another example: A server foot faults when contacting the ball and the ball does not hit the front wall first. Again, the out serve penalty should be enforced. For this reason, a referee should wait until after the ball is served to call a foot fault.

In doubles, the server should not be called out if his partner intentionally catches the ball in self-defense. However, if the server's partner catches a served ball that otherwise would not have hit him, an out is the proper call.

Mentioned here

How these ideas connect in this rule

No link to the other terms shown: Foot fault, Out serve. 28 weaker links (terms mentioned together in few sub-rules) are not drawn.