USHA Four-Wall Rules · American four-wall
Under Part 4, Rule 4.8 D: Interpretation No. 15
HistoricalUSHA Four-Wall Rules, 31 January 1999 (historical)
USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org
This avoidable hinder may occur when a player pushes a player, no matter how slightly, who is about to hit the ball, or when a player forcefully pushes a player in his attempt to get into position for his shot. An accidental push of a slight nature by an offensive player should not be called avoidable.
Mentioned here
How these ideas connect in this rule
- Actor
- Action
- Thing
- related term
- mentioned together in sub-rules (×number)
- Player relates to Hinder: mentioned together in 18 sub-rules.
- Player relates to Avoidable hinder: mentioned together in 8 sub-rules.
- Player relates to Ball: mentioned together in 30 sub-rules.
- Hinder relates to Avoidable hinder: mentioned together in 9 sub-rules.
- Hinder relates to Ball: mentioned together in 19 sub-rules.
- Avoidable hinder relates to Ball: mentioned together in 7 sub-rules.