Rule

USHA Four-Wall Rules · American four-wall

Under Part 4, Rule 4.3 C (6): Interpretation No. 7

USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org

Historical rulebook: not the current rules. The current rules are here (USHA Four-Wall Rulebook, as of 26 January 2025).

If the referee is doing a proper job, there should be no out-of-order serves. The referee should keep the players informed as to which player is the server. If the referee sees that a player is about to serve out of order, the referee should immediately stop the player from serving and inform the team as to which player should be the server. If, however, a player does serve out of order, the "out-of-order" rule shall apply.

Mentioned here

How these ideas connect in this rule

together ×5together ×7together ×15together ×32together ×12together ×13Player actorReferee actorServer actorServe action