USHA Four-Wall Rule Changes · American four-wall
Rule 5.6
HistoricalUSHA Four-Wall Rule Changes, May 2007 (historical)
USHA rules text used with permission of the U.S. Handball Association (ushandball.org); credit: U.S. Handball Association. Source: ushandball.org
Printed as changes
This edition was printed as changes to USHA Four-Wall Rule Changes (June 2006). It is shown here as printed: the changes only, not merged into the full text. Read it next to that rulebook.
Rule 5.6 Tournament conduct. In all USHA-sanctioned tournaments, the referee is empowered to default a match if a player conducts himself/herself in a manner detrimental to the tournament or the game of handball. This includes the authority of the referee and/ortournament director to remove disruptive or abusive people, and to default a match if such individuals are not removed. Additionally, in all USHA-sanctioned tournaments, the tournament director is empowered to prohibit further participation, and/or to remove, anyone who conducts himself/herself in a manner detrimental to the event or the game of handball.
Interpretation
Part A
Junior and collegiate players shall abide by the USHA Code of Conduct as it appears on the USHA web site, at www.ushandball.org.
Mentioned here
How this rule changed
See the wording of this rule in every rulebook, with the changes marked.
How these ideas connect in this rule
- Actor
- Action
- Concept
- related term
- mentioned together in sub-rules (×number)
- Player relates to USHA: mentioned together in 2 sub-rules.
No link to the other terms shown: Referee, Tournament director, Forfeit / default, Rally.